4 Comments
author

Igen, hálistennek, létezik ilyen is -- nekem most Bhután jut eszembe összehasonlítva az egész bolygón terjengő rendszerrel. És persze nekem is voltak zseniális, beleérző, ügyes és hatékony tanáraim, akik eredetileg pszichológusok. Ami meg a Szakmát illeti, mindenre sajnos nem tudtunk kiterjedni...

Expand full comment

Köszi Péter, mint gyakorló pszichológus szórakoztatónak találtam írásodat, egyfajta paródiának, karikatúrának és görbetükörnek olvastam —remélem ez volt Neked is a szándékod—, melyek a jelenségekből vagy személyekből egy-egy vonást, részletet emelnek ki, torzítanak el és gúnyolnak ki.

Minden fának van árnyéka, de balga lenne, ha valaki az árnyékból szeretne gyümölcsöt szakítani.

Expand full comment

Már léteznek olyan irányok is, mint a pozitív pszichológia, jóllétkutatás, boldogságkutatás - Csíkszentmihályi munkássága is említésre méltó. Na nem mintha az átlag ember számára elérhető /megfizethető mentálhigiénés szakellátást ezek bármennyire is befolyásolnák, az nagyjából a szösszenetben leírt szinten van.

Amit hiányolok: a sématerápia és társai nem kaptak savazást.:) Még mindig divatosak a pácienst/áldozatot élveboncoló és részekre bontó kezelések.

Nagyon jó meglátások egyébként, sokat nevettem, köszönöm.:)

Expand full comment